طريقة عمل السينابون الاصلي

بواسطة santé et sport - أكتوبر 20, 2017

طريقة عمل السينابون بالصور و الشرح خطوة خطوة بالتفصيل


طريقة-عمل-السينابون
المقادير. ...
كيلو دقيق خمس نجوم 
200جرام زبدة بدرجة حرارة الغرفة 
ملعقة ونصف كبيرة خميرة فورية 
.

200 جرام سكر
ربع ملعقة ملح 


4بيضات
ممكن نضيف ملعقة محسن خبز أو لا. اختيارى
من 350 إلى 400 حليب دافئ قليلا
الطريقة. ...






طريقة-عمل-السينابون


 هندوب السكر والخميرة فى نصف كمية الحليب ونتركهم على جنب 
بعدين نضع كل المكونات الجافة مع بعضها فى العجان ومعاهم الزبدة ونشغل العجان ونضيف
 الحليب المضاف له السكر والخميرة ونعجن هنلاقى العجين لسة محتاج حليب نضيف الحليب الباقى شوية بشوية لحد ما يتكون عندنا عجين لا طرى ولا جامد هنغطيه ونتركه يخمر من 30 إلى 50 دقيقة. ..
طريقة-عمل-السينابون
نرش الرخامة دقيق خفيف ونفرد العجين بارتفاع خفيف من 1 ونص إلى 2 مللى كل ما كان خفيف كان أحسن. ... ونلف رول ونقطع زى الصور ونرصه فى صينية بعيد عن بعضه ونتركه يخمر تانى فى مكان بعيد عن الهواء حسب الجو ممكن من 40إلى 50 دقيقة او بالنظر كدا لما نلاقيه خمر وحجمه زاد مرتين نوديه الفرن
الحشوة. ....200جرام زبدة بدرجة حرارة الغرفة 
150جرام سكر بنى 
120 جرام قرفة 
طريقة-عمل-السينابون
وانتو عارفين الباقى بقى. ...الفرن حرارة 200 لمدة ربع ساعة تقريبا 
الصوصات بقى حسب رغبتك.
الصوص الأبيض عبارة عن 
كوب كريمة لبانى أو لبن مع 200 جرام جبنة كيرى نضربهم فى الخلاط 
الكراميل ....
طريقة-عمل-السينابون
كوب سكر يسيح ع النار نضيف له 100 مللى كريمة لبانى سخنة ونص ملعقة زبدة 
الشيكولاتة. ....نصف كوب لبن يغلى نضيف عليه كوب ونص شيكولاتة ونقلب ونرفعه من ع النار ونضيف له ملعقة زبدة

قد يعجبك ايضا

0 تعليقات