طريقة عمل السينابون بالصور و الشرح خطوة خطوة بالتفصيل
المقادير. ...
كيلو دقيق خمس نجوم
200جرام زبدة بدرجة حرارة الغرفة
ملعقة ونصف كبيرة خميرة فورية
.
200 جرام سكر
ربع ملعقة ملح
200جرام زبدة بدرجة حرارة الغرفة
ملعقة ونصف كبيرة خميرة فورية
.
200 جرام سكر
ربع ملعقة ملح
الطريقة. ...
بعدين نضع كل المكونات الجافة مع بعضها فى العجان ومعاهم الزبدة ونشغل العجان ونضيف
الحليب المضاف له السكر والخميرة ونعجن هنلاقى العجين لسة محتاج حليب نضيف الحليب الباقى شوية بشوية لحد ما يتكون عندنا عجين لا طرى ولا جامد هنغطيه ونتركه يخمر من 30 إلى 50 دقيقة. ..
الحليب المضاف له السكر والخميرة ونعجن هنلاقى العجين لسة محتاج حليب نضيف الحليب الباقى شوية بشوية لحد ما يتكون عندنا عجين لا طرى ولا جامد هنغطيه ونتركه يخمر من 30 إلى 50 دقيقة. ..

نرش الرخامة دقيق خفيف ونفرد العجين بارتفاع خفيف من 1 ونص إلى 2 مللى كل ما كان خفيف كان أحسن. ... ونلف رول ونقطع زى الصور ونرصه فى صينية بعيد عن بعضه ونتركه يخمر تانى فى مكان بعيد عن الهواء حسب الجو ممكن من 40إلى 50 دقيقة او بالنظر كدا لما نلاقيه خمر وحجمه زاد مرتين نوديه الفرن
الحشوة. ....200جرام زبدة بدرجة حرارة الغرفة
150جرام سكر بنى
120 جرام قرفة
150جرام سكر بنى
120 جرام قرفة
0 تعليقات